U kunt zich momenteel niet inschrijven bij onze praktijk. Uitgezonderd als u in de postcode 1082 woont en daarbuiten alleen na overleg voor familieleden van bij ons ingeschreven patiënten.
Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP.
Direct online toestemming regelen
Toestemming
Als u daarvoor toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.
Wie maken gebruik van het LSP?
Op dit moment kunnen huisartsen, waarnemend huisartsen (huisartsenposten), apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten gebruikmaken van het LSP om medische gegevens van patiënten te delen. Organisaties voor jeugdgezondheidszorg (JGZ), zoals die wordt geboden op consultatiebureaus en op scholen, maken gebruik van het LSP voor het overdragen van dossiers naar andere JGZ-organisaties.
Een brochure met verdere uitgebreide informatie vindt u door op de onderstaande link te klikken:
www.vzvz.nl/uploaded/FILES/htmlcontent/Brochure_VZVZ_2013-12.pdf
Onderstaand vindt u een link naar een formulier dat u kunt uitprinten en inleveren bij de praktijk.
www.huisartsenhulp.nl/docs/toestemmingformMCG.docx
.
Ook kunt u de aanmelding zelf regelen online. Zie hiervoor de onderstaande link.
De Praktijk hoort bij het huisartsennetwerk van het VU medisch centrum.
Jaarlijks zijn wij betrokken bij 1-2 onderzoeksprojecten. Voor uitgebreide informatie over dit Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde Amsterdam UMC (ANHA) kijkt u op:
Amsterdam UMC, Locatie VUmc – Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde Amsterdam UMC (ANHA)
U kunt gevraagd worden om aan onderzoek mee te doen.
Uw gegevens zullen anoniem verwerkt worden. De koppeling tussen het onderzoek en uw adresgegevens worden gemaakt in de praktijk. Het VU beschikt dus niet over uw NAW-gegevens (naam, adres etc).
Indien u niet wilt dat uw gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek kunt u dat bij ons aangeven, dan vermelden we dat in uw dossier.
Het gesprek tussen de patiënt en de dokter over de laatste fase van het leven begint vaak te laat. En gaat daardoor niet zelden gepaard met teleurstellingen, onbegrip en het gevoel te laat te zijn om nog wezenlijke besluiten te nemen.
Een tijdig gesprek over het naderend overlijden is niet makkelijk, maar wel belangrijk. Het voorkomt misverstanden over de hulpverlening bij het sterven.
Onderstaand vindt u informatie over het voeren van een gesprek met uw huisarts over het levenseinde en over het voorbereiden van het opstellen van een wilsverklaring.
Hieronder kunt u tevens een voorbeeld document downloaden van een wilsverklaring die u zou kunnen gebruiken.
Onze huisregels:
Lees de huisregels hier
Het komt soms voor dat wij in onze huisartsenpraktijk worden geconfronteerd met vormen van agressie. Het kan hierbij gaan om schreeuwen, schelden, beledigen tot zelfs vernielingen of fysiek geweld naar medewerkers. Voor degene die deze agressieve uitlatingen moet incasseren, is dit zeer vervelend en bedreigend.
Onze boodschap is: in onze praktijk is agressief gedrag onacceptabel
Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.
U kunt zich momenteel niet inschrijven bij onze praktijk. Uitgezonderd als u in de postcode 1082 woont en daarbuiten alleen na overleg voor familieleden van bij ons ingeschreven patiënten.
Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)
– Actueel medicatieoverzicht
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.
Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.